Vi ska på spännande äventyr till Naturum och naturen vid sjön Tåkern, nära Omberg. Vi avslutar dagen med att gå på bio i Skänninge och se en helt NY film!

Det finns barn som aldrig kommer utanför sitt bostadsområde på sommaren

Alla bidrag gör skillnad!

För er som är intresserade av att hjälpa till med att skapa minnesvärda lovaktiviteter för barn och ungdomar i utsatta områden ring eller mejla mig gärna! Ni som bidrar får ert namn/logga presenterad på KISAM – Världens mammors hemsida. Ca 90 % av donerade medel går till ändamålet lov- och sommarlovsaktiviteter.

Alla bidrag gör skillnad!

Bidrag betalas in till bankgiro Swedbank 672-1153

Utflykt i Linköping – besök Linköpings universitet och guidad rundtur av Zaga Lisse

Här kan DU vara med och bidra

Vi på KISAM-Världens mammor har i våra verksamheter i Skäggetorp, Hageby, Marielund och Motala många barn och ungdomar som deltar i våra aktiviteter tillsammans med sina mammor.

Fantastiska och härliga barn och ungdomar som har ett behov av positiva och lärande aktiviteter särskilt under sommaren. Det finns många unga som inte kommer utanför sitt bostadsområde och får möjlighet att uppleva svenska smultronställen, med natur, kultur, bad och vinteraktiviteter.

Vi vill kunna erbjuda minnesvärda sommaraktiviteter genom lägerverksamhet till och även kortare utflykter  under loven i härlig gemenskap!

Det är många som vill delta på våra aktiviteter, behovet är verkligen enormt. För att möjliggöra detta behöver vi få ekonomi för hyra av lägergård, bussresor samt mat under lägret/aktiviteterna.. Ledare och andra stödpersoner deltar ideellt.

Tack

Tack till dig som vill bidra till att ge barn och ungdomar i Östergötland möjlighet till en härlig sommar och lovverksamhet!

Utflykt i Linköping – Vandring i det historiska Linköping m. besök av domkyrkan, historiska hus och konstutställning på Passagen. Picnic i Trädgårdsföreningen.

Utflykt i Norrköping – besöker Cnema och ser på tecknad film. Vi träffar Ulf Thörn från Riksteatern och får se hur det är jobba på teater och vara skådis.

Utflykt i Linköping – besök Stadshuset

Utflykt i Motala – prova på Kultur och lekar i Motala – Hel dag med testa på olika kulturuttryck i kulturkvarteret i Motala ex. dans, poesi, konst, musik

Utflykt till den Östgötska landsbygden – besök av lantgård, konstnärsateljé, plocka jordgubbar, bad vid sjö och picnic.

Utflykt i Linköping – prova på Kultur. Hel dag med testa på olika kulturuttryck i kulturkvarteret i Varldensmammor  lokalen i Skäggetorp ex. dans, poesi, konst, musik.

Utflykt till Flygvapenmuseet i Linköping – Besök av utställning av flygplan, guidad visning av utställningen. Picnic på vacker plats.

Glada Motalagruppen redo för utflykt

 läger i St Annas Skärgård –  Övernattningar på vackra lägerplatsen i St Anna, med skapande aktiviteter, lekar, friluftsliv, bad och prova-på-aktiviteter

 läger i St Annas Skärgård

Verkligen ett äventyr i den magiska skogen. Grillning av korv och marshmallows. Med vår guide Jannike besökte vi grottor i Trolleskogen i Kinda kommun. Med modiga mammor och tonåringar var vi ner i över 100 meter lång grotta

Besök i på konst på hög i Kumla och Örebro för att hämta inspiration till Motala. Många mammor och barn vill gärna ha fler lek- och grönområden i Motala där vi kan ha kul och mötas.

Motala – Sommaraktiviteter 2018

Måndag 18 juni – kl. 10-13 – Utflykt till Löfstad slott  – Rundvandring i slottområdet av konst som Husmorsgraffiti i Norrköping skapat, eget akapande och picnic i det gröna. ( tillsammans m. gruppen från Husmorsgraffiti)

Måndag 25 juni – kl. 10-13 – Utflykt i Norrköping – Guidad rundtur av Ellika Kyndel i författaren ”Moa Martinssons fotspår”  i Norrköping. Besök i Färgagården med visning av hur man färgade tyger   och garner förr. Picnic i naturskönt område.

Måndag 2 juli – kl. 9-15 – Utflykt till Vrinneviskogen – Guidning av Kerstin Gustafsson om djur – och naturliv. Promenad vid vattnet, och picnic i naturskönt

Måndag 09 juli – kl. 10-13 – Utflykt i Norrköping – Stadsvandrin i industrilandskap och besök  av Stadsmuseet, guidad av Ellika Kyndel. Picnic i naturskönt område.

Måndag 16 juli – kl. 9-15 –Utflykt till Friluftsmuseet Gamla Linköping ovh Vallastaden – Rundvandring i Ganla Linköping historiska område  och hus av hur Sverige var förrr. Besök till Vallaområdet m djur natur och grillning. Kostnad för Bussbililjett + ta  m. mat du vill grilla.

Måndag 23 juli – kl. 9-12 Utflykt till Folkparken, rundtur i parkens växtlighet, lekar, bad och picnic

Måndag 30 juli – kl. 9-16 – Rundvandring i Motalas historia – Guidad visning av Camilla Gullin kanal, slussar, arbetarbostaden, Motala Verkstadsområde, K-ringen mm. Picnic och bad vid Knäpparviken.

 

Linköping – Sommaraktiviteter 2018

Onsdag 20 juni – kl. 10-14 – Utflykt till naturreservatet Tinnerö Eklandskap i Linköping – Rundvandring i naturskönt område m. information om svensk allemansrätt, natur- och djurliv, tillgång till badmöjligheter. Picnic i vacker miljö.

Onsdag 27 juni – kl. 10-15 – Utflykt till Friluftsmuseet Gamla Linköping och Vallastaden – Rundvandring i Gamla Linköpings historiska område och hus av hur Sverige var förr. Besök till Vallaområdet m. djur, natur och grillning.

Onsdag 4 juli – Kl. 9-15 – Utflykt till Norrköping – Guidad rundtur av Ellika Kyndel i författaren ”Moa Martinssons fotspår” i Norrköping. Besök i Färgagården med visning av hur man färgade tyger och garner förr. Picnic i naturskönt område.

Onsdag 11 juli – Kl. 10 -15 – Utflykt till Flygvapenmuseet i Linköping – Besök av utställning av flygplan, guidad visning av utställningen. Picnic på vacker plats.

Onsdag 18 juli – kl. 9-15 (16) – Utflykt till Vadstena Rundvandring av historiska platser i Vadstena (slott, kyrka, kloster, örtagård mm). Besök av Vadstena Klostermuseum. Avslut m. bad och picnic.

Onsdag 25 juli – Kl. 10-14 – Utflykt i Linköping – Vandring i det historiska Linköping m. besök av domkyrkan, historiska hus och konstutställning på Passagen. Picnic i Trädgårdsföreningen.

Onsdag 1 augusti – kl. 9-15 – Rundvandring i Motalas historia – Guidad visning av kanal, slussar, arbetarbostaden, Motala Verkstadsområde, kulturhuset K-ringen mm. Picnic och bad vid Knäpparviken.

Norrköping – Sommaraktiviteter 2018

Måndag 24 juni – kl. 10-16 – Utflykt till Linköping – Besök av Linköping, FM guidad visning av Flygvapenmuseet, EM besök av Bergs slussar, slussportutställning med picknick och bad. På hemresan besöker vi Cloetta Chokladfabrik.

Måndag 1 juli – kl. 10-16 – Natur och kultur i Norrköping – Mitt Norrköping en mix av natur och kultur FM – guidad promenad i Vrinneviskogen om djur- och naturmiljö. EM gemensamt knytkalas på Kulturscen (Hallarna)- testa på olika kulturaktiviteter och eget skapande.

Tisdag 9-11 juli – kl. 10 2 dagars läger i St Annas Skärgård – 2 Övernattningar på vackra lägerplatsen i St Anna, med skapande aktiviteter, lekar, friluftsliv, bad och prova-på-aktiviteter m. det som har att göra med det bästa från sommaren.

Måndag 15 juli – Kl. 10-16 – Utflykt i Motala – Besök av Motala – Charlottenborgs slott och lär om stenåldern. EM besök i Varamon med vattenaktiviteter och picknick med bad.

Måndag 22 juli – kl. 10-16 – Livet på landet – FM besök till bondgård m. djur. EM vi hälsar på mysiga utflyktsmål på landsbygden m. bl.a vedugnsbageri, växthus/odlingar, hantverk mm.

Måndag 29 juli – kl. 10-16 – Besök av Söderköping – kultur och natur – vi lär om säljakt och skärgårdslivet från förr, provar på fiske (meta), vandrar och lär om vad skärgården har att erbjuda.

Måndag 5 augusti – kl. 10-16 – Harstena i Gryt – i den natursköna skärgården Vi vandrar i den vackra och trolska nationalparken i Tiveden och badar i sjö. På hemvägen besöker vi Askersunds hembygdsgård och barnens ö.

Måndag 12 augusti – kl. 10-16 – Prova på Kultur i Norrköping – Hel dag med testa på olika kulturuttryck på en av kommunens kulturscener ex. Stadsmuseet. dans, poesi, konst, musik mm) – EM – fest m kulturframträdanden. Avslut med – fest och lekar.

Linköping – Höstlovsaktiviteter 2018

Tisdag 30 oktober –  kl. 13-17 – Utflykt till Flygvapenmuseet i Linköping – Vi besöker det häftiga museet med flygplan och helikoptrar, får guidad visning, har knytkalas och eget skapande

Onsdag 31 oktober –  kl. 10-17 – Höstutflykt till Naturum vid Omberg – Vi lär mer om djur och natur. Vi får guidad visning, vandrar längs med sagostigen och har höstäventyr i strandskogen. Vi har knytkalas och ser på utställning.

Torsdag 1 november – kl. 10-17 – Utflykt till kulturkommunen Norrköping – Besök och skapande i Stadsmuseet, vi besöker Cnema och ser på tecknad film. Vi träffar Ulf Thörn från Riksteatern och får se hur det är jobba på teater och vara skådis. Vi har Knytkalas

Fredag 2 november – kl. 10-17 – Om mitt Linköping – Vi får en rundtur av Stadsbiblioteket och lär mer om fantasy. Studenter från Linköpings Universitet tar oss på en tur på sitt skolområde och vi besöker kommunhuset och får lära om demokrati och träffa politiker. Vi har Knytkalas .

Lördag 3 november – kl. 10-17 – Vi provar på kultur! – Med mat, kultur och stolthet. Vi har en heldag och får testa olika kulturuttryck som konst, dans, poetryslam och teater. Vi skapar själva och lär mer om berättelser, mat och tradition.

Söndag 4 november – kl. 10-17 – Vi bygger en fest! – Vi förbereder, övar och genomför tillsammans en kulturfest och visar upp kultur, mat och tradition.

Motala – Sommaraktiviteter 2019

Tisdag 25 juni – kl. 9-15 – Utflykt till Linköping – Besök av Linköping, FM guidad visning av Flygvapenmuseet, EM besök av Bergs slussar, slussportutställning med picknick och bad. På hemresan besöker vi Cloetta Chokladfabrik.

Tisdag 2 juli – ca. kl. 9-15 – Natur och kultur i Norrköping – Guidad visning i industrilandskapet i Norrköping, besök på Arbetets museum och Stadsmuseet, picknick och lekar i stadsparken.

Söndag 7-9 juli – kl. 9-2 dagars läger i St Annas Skärgård – 2 Övernattningar på vackra lägerplatsen i St Anna, med skapande aktiviteter, lekar, friluftsliv, bad och prova-på-aktiviteter m. det som har att göra med det bästa från sommaren.

Tisdag 16 juli – Kl. 9-15 – Utflykt i Motala – Besök av Motala – Charlottenborgs slott och lär om stenåldern. EM besök i Varamon med vattenaktiviteter och picknick med bad.

Tisdag 23 juli – Kl. 9-15 – Livet på landet – FM besök till bondgård m. djur. EM vi hälsar på mysiga utflyktsmål på landsbygden m. bl.a vedugnsbageri, växthus/odlingar, hantverk mm.

Tisdag 30 juli – ca. Kl. 9-15 – Besök av Söderköping – kultur och natur – Besök av Medeltidscentrum, och vandring från i Söderköping från förr m. slussar och örtagård FM knytkalas och bad.

Tisdag 6 augusti – kl.9-16 – Tiveden och Askersund – Vi vandrar i den vackra och trolska nationalparken i Tiveden och badar i sjö. På hemvägen besöker vi Askersunds hembygdsgård och barnens ö.

Tisdag 13 augusti – kl.9-15 – Prova på Kultur och lekar i Motala – Hel dag med testa på olika kulturuttryck i kulturkvarteret i Motala ex. dans, poesi, konst, musik mm) – Avslut med – fest och lekar.

Linköping – Sommaraktiviteter 2019

Onsdag 26 juni – kl. 10-16 – Utflykt till Linköping – Mitt Linköping, en drömmars stad, FM besök i Vallastaden, guidad visning av konsten i Vallastaden. EM besök av Bergs slussar, slussportutställning med picknick och bad. På hemresan besöker vi Cloetta Chokladfabrik.

Onsdag 3 juli – kl. 10-16 – Natur och kultur i Norrköping – Guidad visning i industrilandskapet i Norrköping, besök på Arbetets museum och Stadsmuseet, picknick och lekar i stadsparken.

Fredag 12 juli – kl. 10-16 Utflykt till Hästholmen och Gränna – Besök till Hästholmens hamn och lekparken. I Gränna besöker vi Polarmuseet med Andrées Polarexpedition och tittar på Polkagristillverkning (godis)

Onsdag 17 juli – kl. 10-16 – Utflykt i Motala – Besök av Motala – Charlottenborgs slott och lär om stenåldern. EM besök i Varamon med vattenaktiviteter och picknick med bad.

Onsdag 24 juli – kl. 10-16 – Livet på landet – FM besök till bondgård m. djur. EM vi hälsar på mysiga utflyktsmål på landsbygden m. bl.a vedugnsbageri, växthus/odlingar, hantverk mm.

Onsdag 31 juli – kl. 10-16 – Besök av Söderköping – kultur och natur – Besök av Medeltidscentrum, och vandring i Söderköping från förr m. slussar och örtagård EM knytkalas och bad.

Onsdag 7 augusti – kl. 9-16 – Tiveden och Askersund – Vi vandrar i den vackra och trolska nationalparken i Tiveden och badar i sjö. På hemvägen besöker vi Askersunds hembygdsgård och barnens ö.

Måndag 12-14 augusti – kl. 10-2 – dagars läger i St Annas Skärgård – 2 Övernattningar på vackra lägerplatsen i St Anna, med skapande aktiviteter, lekar, friluftsliv, bad och prova-på-aktiviteter m. det som har att göra med det bästa från sommaren.mm) – Avslut med – fest och lekar.

Norrköping – Sommaraktiviteter 2019

Måndag 24 juni – kl. 10-16 – Utflykt till Linköping – Besök av Linköping, FM guidad visning av Flygvapenmuseet, EM besök av Bergs slussar, slussportutställning med picknick och bad. På hemresan besöker vi Cloetta Chokladfabrik.

Måndag 1 juli – kl. 10-16 – Natur och kultur i Norrköping – Mitt Norrköping en mix av natur och kultur FM – guidad promenad i Vrinneviskogen om djur- och naturmiljö. EM gemensamt knytkalas på Kulturscen (Hallarna)- testa på olika kulturaktiviteter och eget skapande.

Tisdag 9-11 juli – kl. 10 2 dagars läger i St Annas Skärgård – 2 Övernattningar på vackra lägerplatsen i St Anna, med skapande aktiviteter, lekar, friluftsliv, bad och prova-på-aktiviteter m. det som har att göra med det bästa från sommaren.

Måndag 15 juli – Kl. 10-16 – Utflykt i Motala – Besök av Motala – Charlottenborgs slott och lär om stenåldern. EM besök i Varamon med vattenaktiviteter och picknick med bad.

Måndag 22 juli – kl. 10-16 – Livet på landet – FM besök till bondgård m. djur. EM vi hälsar på mysiga utflyktsmål på landsbygden m. bl.a vedugnsbageri, växthus/odlingar, hantverk mm.

Måndag 29 juli – kl. 10-16 – Besök av Söderköping – kultur och natur – vi lär om säljakt och skärgårdslivet från förr, provar på fiske (meta), vandrar och lär om vad skärgården har att erbjuda.

Måndag 5 augusti – kl. 10-16 – Harstena i Gryt – i den natursköna skärgården Vi vandrar i den vackra och trolska nationalparken i Tiveden och badar i sjö. På hemvägen besöker vi Askersunds hembygdsgård och barnens ö.

Måndag 12 augusti – kl. 10-16 – Prova på Kultur i Norrköping – Hel dag med testa på olika kulturuttryck på en av kommunens kulturscener ex. Stadsmuseet. dans, poesi, konst, musik mm) – EM – fest m kulturframträdanden. Avslut med – fest och lekar.

Motala – Sommaraktiviteter 2021

Torsdag 15 juli – För mammor och ungdomar från 10 år och upp!. Vi ska på spännande äventyr med Trollegator och ska ner i grottor under marken i naturpark i Kinda tillsammans med guide. Det blir även picknick och bad. OBS buss hämtar kl. 8:30 från Skäggetorp!

Onsdag 21 juli – Besök till Rejmyre glasbruk, får vi se hur man blåser glas, besöker Hävla bruk från 1600-talet, knytkalas och bad

Torsdag 29 juli – Upptäcker vi Örebro, vi besöker kulturhistoria vandrar vid slottet, historiska Örebro (Wadköping), lekpark och museum. Och självklart bad och knytkalas.

Tisdag 3 augusti – Vi besöker Vadstena med skulpturpark där även vår mammaskulptur finns och kulturhistoria denna vackra stad. På eftermiddagen blir det knytkalas och bad på vår favoritplats Varamon i Motala.

 

Norrköping Sportlovsaktiviteter 2021

Måndag 21 februari – kl. 13-17 roliga aktiviteter i Norrköping. Kl 13 samlas vi utanför vår lokal vid SENSUS på Teatergatan 3. Därifrån gör vi museumbesök till Arbetets museum och Visualiseringscentrum. Därifrån fortsätter vi till en rolig park för lekar och om vädret tillåter så grillar vi.

Torsdag 24 februari – kl. 9-17 bussresa med stor buss. Vi ska på spännande äventyr till Naturum och naturen vid sjön Tåkern, nära Omberg. Därifrån fortsätter vi till Flygvapenmuseet i Linköping där barnen får prova på många roliga experiment.

Motala – Sommaraktiviteter 2021

Måndag 12 juli – besök till skulpturpark Vadstena med vår egna ”Mammaskulptur”, guidning av Vadstenas kulturhistoria och självklart bad och knytkalas.

Måndag 19 juli – besök till Rejmyre glasbruk, får se hur man blåser glas, besöker Hävla bruk från 1600-talet, knytkalas och bad

Tisdag 26 juli – åker vi till den magiska nationalparken Tiveden i Örebro län, vi vandrar i parken och badar i Vitsand sjön. Vi kommer att promenera i naturen och det finns backar. Så denna utflykt är för mammor och större barn. Det går inte att ha med barnvagnar.

Torsdag 5 augusti – Vi upptäcker Motalas kulturhistoria och har grillfest, lekar och bad i Knäpparviken

Motala / Linköping Sportlovsaktiviteter 2022

Tisdag 22 februari – kl. 9-17 bussresa med stor buss. Vi ska på spännande äventyr till Naturum och naturen vid sjön Tåkern, nära Omberg. Vi avslutar dagen med att gå på bio i Skänninge och se en helt NY film!

Mammor i Motala kl. 9:30 åker bussen från resecentrum.

Mammor i Linköping kl. 9:00 från Skäggetorps centrum.

Onsdag 23 februari – kl. 9:30-15 – Vi åker med vanliga bussar till flygvapenmuseet och avslutar dagen på en stor och rolig lekplats utomhus.

Mammor i Motala kl. 8:45 samlas vi utanför resecentrum i Motala.

Mammor i Linköping kl. 9:30 samlas i vår lokal i Skäggetorps centrum.

Fredag 25 februari – kl. 11-15 Vi samlas i vår lokal i Skäggetorps centrum kl. 11 och går tillsammans ner till grillplatsen vid kyrkan för lekar och grillningen. På eftermiddagen har vi fredagsmys med film och popcorn. Ta på dig varma och oömma kläder och mat som du kan grilla.

Mammor i Motala kl. 9:45 samlas vi utanför resecentrum i Motala